Gdyby pominąć malczaka, to impreza jak każda inna czyli szereg wykładów o podstawach, parę bardziej nieudanych prezentacji, parę bardziej interesujących, fajnie, że był Ben chociaż pokazał to zawsze się pokazuje jeśli chodzi o flex + lc czyli tylko kod flexa, jeśli chodzi o prezentację lc to raczej rozczarowanie, bo to kolejny pokaz co można osiągnąć a nie jak i bardziej powinien być skierowany do marketingowców raczej. Ale ponieważ malczaka nie da się pominąć to powiem na wstępie, że warto było przyjechać na te 20 min jego wykładu. Tak oto zjawił się koleś, który nie ograniczony gotowymi rozwiązaniami postanowił nagiąć technologię do swoich potrzeb. Myślę, że wiedza jaką zdobył i poprzeczka jaką podniósł będzie niedoścignionym wzorem przez długie lata...przypuszczam, ze flexchallange bedzie mial swoje kolejne edycje, ale powstanie pewien syndrom edyty gorniak, ktora za pierwszym startem Polski na eurowizji osiagnela sukces ktorego nikt potem nie powtorzyl...i chyba teraz bedzie podobnie...
Zaskakuje mnie to, że Mateusz zaczął pisać tę aplikację nie na konkurs, że pracował w wolnym czasie, że robił dosłownie wszystko aby osiągnąć swój cel, że udostępnił kod innym, że w końcu bez zbędnego gównianego marketingu i fałszywej skromości (o czym dalej) zamknął wszystkim jadaczki swoją wiedzą i stał się w pewnym sensie wzorem do naśladowania. Uwierzcie mi, że nie właże mu w dupę...po prostu zobaczyłem człowieka, który więcej zrobił niż powiedział, a to żadkość. Dobrze, że są tacy ludzie bo wyznaczają nowe granice i pokazują, że jest sens poświęcić czas na coś większego.
Na koniec jednak w swoim stylu muszę troszkę ponarzekać>. Pozostałe aplikacje omówione w sposób śmieszny, bo przecież co mnie obchodzi jakie są*pompy, czy ile ludzi wzięło udział w konkursie, bo bardziej mnie interesuje sposób wykonania (niż sama tresc) i w dupie mam gówniany marketing (o czym wcześniej) i opisywanie zespołu, targetu, klienta, reakcji rynku bo to albo nieświadome skierowanie informacji nie do tych ludzi co trzeba, albo świadome chwalenie się super wypaśną prezentacją...ciągle nie moge wyjśc spod wrażenia różnicy poziomu niekomercy projekt vs komercyjny i różnicy w jakości prezentacji...uczcie się...uczmy się*wszyscy...Prezentacja o ZendAMF...szkoda gadać...ale i tak się zainteresowałem. o LC juz pisalem.
Troche było spuszczania się nad tym, ale chyba warto podziekować firmie Janmedia za zorganizowanie eventu w takim miejscu (bo nie łatwo jest znaleźć fajne miejsce na zadupiu). Nie wiem czemu takie terminy są wybierane, ale czemu nie można zorganizować czegoś takiego w sobotę (byłby czas wtedy na after) a niedziela i tak zawsze jest zjebana więc można leczyć kaca...
ps. w pyte żarcie

. Pozostałe aplikacje omówione w sposób śmieszny, bo przecież co mnie obchodzi jakie są*pompy, czy ile ludzi wzięło udział w konkursie, bo bardziej mnie interesuje sposób wykonania (niż sama tresc) i w dupie mam gówniany marketing (o czym wcześniej) i opisywanie zespołu, targetu, klienta, reakcji rynku bo to albo nieświadome skierowanie informacji nie do tych ludzi co trzeba, albo świadome chwalenie się super wypaśną prezentacją...ciągle nie moge wyjśc spod wrażenia różnicy poziomu niekomercy projekt vs komercyjny i różnicy w jakości prezentacji...uczcie się...uczmy się*wszyscy...Prezentacja o ZendAMF...szkoda gadać...ale i tak się zainteresowałem. o LC juz pisalem. 
gratuluje! przy okazji stworzyl narzedzia do badania swf (bylo na forum) ktore udostepnil i ktore moga sie przydac w pracy z swf.