a po polsku?
Dołącz do nas aby mieć dostęp do wszystkich treści i funkcji. Będziesz mógł tutaj rozwiązać swój problem lub odnaleźć gotowe rozwiązanie. Powymieniasz się poglądami z najbardziej utalentowanymi osobami w zakresie "tworzenia" internetowych rozwiązań.

Witam,
mam do Was pytanie, czy wiecie jak można rozwiązać problem związany z zapamiętaniem wartości tablicy pomiędzy klatkami?
Powiedzmy w klatce 20 mam przycisk zapamietaj id produktu, i chce zliczać ilość tablicy w pierwszej klatce?
Z góry dziękuje za pomoc.
A to nie jest po polsku? mam projekt, który ma swoje podstrony w różnych klatkach... i chciałem zapamiętać w całym projekcie np id produktu zaznaczonego w klatce 20, aby wykonać jakąś operacje na tym id w klatce powiedzmy 40...
Tymczasowo rozwiązałem swój problem przez wykorzystanie:
SharedObject.getLocal
to co opisujesz jest niezgodne z metodami 90% osób jakie tu odpowiadają (ta statystyka to strzał w ciemno)
generalnie stosuje się taki schemat (wzorzec) w którym to aplikacja zarządza widokiem/interfejsem(movieclipami i ich listwami) a nie odwrotnie
z tego co piszesz u Ciebie aplikacja działa sobie rozproszona po różnych klatkach, pewnie różnych obiektów - trudno coś doradzić bo trudno sobie to wyobrazić bez jakiegoś schematu. generalnie jednak zmienna utworzona na jakimś timelinie trwa na nim aż do świadomego usunięcia jej lub jego, więc nie jest dla mnie jasny Twój problem.