Dołącz do nas aby mieć dostęp do wszystkich treści i funkcji. Będziesz mógł tutaj rozwiązać swój problem lub odnaleźć gotowe rozwiązanie. Powymieniasz się poglądami z najbardziej utalentowanymi osobami w zakresie "tworzenia" internetowych rozwiązań.

Z tego co pamiętam to wysyłało całego php, tak jakby, tam jeszcze jakieś znaczki.
Serwer mi padł i nie mam jak wam tego pokazać, bo działa normalnie.
Więc tak:
Kod :var1=%20%2D%20Z%C5%82y%20login%20lub%20has%C5%82o&redirect=bad&var3=Z%C5%82y%20login%20lub%20has%C5%82o&var2=%20%2D%20Z%C5%82y%20login%20lub%20has%C5%82o%2E
To wypluwa jeśli "varLoader.dataFormat = URLLoaderDataFormat.VARIABLES;"
a jeśli "varLoader.dataFormat = URLLoaderDataFormat.TEXT;" to:
Kod :var3=Z%C5%82y%20login%20lub%20has%C5%82o&var2=%20%2D%20Z%C5%82y%20login%20lub%20has%C5%82o%2E&var1=%20%2D%20Z%C5%82y%20login%20lub%20has%C5%82o&redirect=bad
http://szymciosek.hostgame.pl/phpp/logowanie/ Teraz jest przy TEXT
Ogólnie sam skrypt działa:
Login - Szymciosek
Hasło - Szymek
Cywil4 - tak przy okazji, jakiś kontakt do Ciebie ? Gadu ?
Dobra, a tak na serio ? Kontakt ? No i jak sobie widzisz tego php ?
kontakt tylko przez forum.
u mnie to dziala
Kod as:import flash.events.*; import flash.net.*; var myData:URLRequest = new URLRequest("http://localhost/test/test3.php") myData.method = URLRequestMethod.POST var variables:URLVariables = new URLVariables() variables.wiek = 15; myData.data = variables; var loader:URLLoader = new URLLoader() loader.dataFormat = URLLoaderDataFormat.VARIABLES loader.addEventListener(Event.COMPLETE, dataOnLoad) loader.load(myData) function dataOnLoad(evt:Event){ trace(loader.data.imie) trace(loader.data.nazwisko) trace(loader.data.wiek) }
test3.php
Kod php:<?
echo 'imie=bolek&nazwisko=lolek&wiek='.$_POST['wiek'];
?>
Owszem też takie coś działa, ale AS się nie różni, tyle co PHP
Posprawdzałem PHP, wywaliłem pętle i działa, ale:
echo "var1=$uname dziękujemy Ci za zalogowanie.&var2=$uname teraz możesz edytować swoją stronę.&var3=Zalogowano";Kod :undefined $uname teraz możesz edytować swoją stronę. Zalogowano"; ?>
Odblokowałem pola tekstowe, aby tekst z PHP wpisywał się do pola i wywala taki błąd:
Kod :TypeError: Error #2007: Parametr text musi mieć wartość inną niż null. at flash.text::TextField/set text() at index_fla::MainTimeline/completeHandler() at flash.events::EventDispatcher/dispatchEventFunction() at flash.events::EventDispatcher/dispatchEvent() at flash.net::URLLoader/onComplete()
edit:
zmieniłem na: echo "&var1=$uname dziękujemy Ci za zalogowanie.&var2=$uname teraz możesz edytować swoją stronę.&var3=Zalogowano";
I działa, żadnego błędu
Kod :$uname dziękujemy Ci za zalogowanie. $uname teraz możesz edytować swoją stronę. Zalogowano"; ?>
edit2:
Dodałem znowu IF i wywala:
Kod :Error: Error #2101: Ciąg przekazany do metody URLVariables.decode() musi być ciągiem zapytania zakodowanym jako adres URL i musi zawierać pary nazwa/wartość. at Error$/throwError() at flash.net::URLVariables/decode() at flash.net::URLVariables() at flash.net::URLLoader/onComplete()
To zwraca do flasha:
Kod :undefined undefined undefined undefined Sprawdź login lub hasło."; print "
a PHP wygląda:
Kod :<? $login = 'Szymciosek'; //Login $pass = '3'; //Hasło //######### NIE EDYTOWAĆ ##########// $uname = $_POST['uname']; $upass = $_POST['upass']; if ($login == $uname) { print "var1=$uname, $login, $upass, $pass, dziękujemy Ci za zalogowanie."; print "&var2=$uname teraz możesz edytować swoją stronę."; print "&var3=Zalogowano"; } else { print "&var1=Sprawdź login lub hasło."; print "&var2=Sprawdź login lub hasło."; print "&var3=Niezalogowano"; ?>
odpal czesem php w przegladarce aby zobaczyc bledy!
Kod php:<?
$login = 'Szymciosek'; //Login
$pass = '3'; //Hasło
//######### NIE EDYTOWAĆ ##########//
$uname = $_POST['uname'];
$upass = $_POST['upass'];
if ($login == $uname) {
print "var1=$uname, $login, $upass, $pass, dziękujemy Ci za zalogowanie.";
print "&var2=$uname teraz możesz edytować swoją stronę.";
print "&var3=Zalogowano";
}
else {
print "&var1=Sprawdź login lub hasło."; //co bylo mowione o & na poczatku??
print "&var2=Sprawdź login lub hasło.";
print "&var3=Niezalogowano";
} //wypada zamknac if`a
?>