Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: mail tylko 250 znaków?

  1. #1
    totalny świeżak
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    28

    mail tylko 250 znaków?

    Witam, problem polega na tym, że wysyłając (mailto) dane z formularza flash (5) umieszcza w mailu tylko 250 znaków. Czy jest jakiś sposób na obejście tego?

  2. #2
    szacun!
    Dołączył
    May 2002
    Postów
    3,525
    Nie pamiętam jak w 5, ale sprawdź czy w opcjach pola input, jest maximim charakters 250, i jak jest to daj 0
    niewierzący przyjaciel Jezusa

  3. #3
    totalny świeżak
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    28
    Oryginalna wiadomość napisana przez Skydance
    Nie pamiętam jak w 5, ale sprawdź czy w opcjach pola input, jest maximim charakters 250, i jak jest to daj 0
    Aż tak proste to to nie jest . Wszystkie wczytywane pola input mają maximim charakters 0. Treść maila jest pobierana z jednej zmiennej przez:

    Kod as:
    getURL ("mailto:"+mail+"?subject="+temat+"&body="+tresc);

  4. #4
    Super Moderator Avatar Wizzard
    Dołączył
    Nov 2003
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Postów
    3,742
    hmmm to już chyba ograniczenie długości ścieżki

  5. #5
    szacun!
    Dołączył
    May 2002
    Postów
    3,525
    No nie wiem, pod MX działa normalnie.
    niewierzący przyjaciel Jezusa

  6. #6
    Super Moderator Avatar Wizzard
    Dołączył
    Nov 2003
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Postów
    3,742
    może i przesadził z tym 250, ale ograniczenie jest bo:
    Kod as:
    _root.tekst;
    _root.max=500;
    for( i=1; i< _root.max; i++){ _root.tekst+= i+"1234567890abcdefghijklmnoprstuwxyz\n" };
    getURL ("mailto:wizzard@wizzard.cxc.pl?subject=temat&body="+_root.tekst);
    dla dużych _root.max przestaje działać. (nie ma żadnego TextField'a jest tylko zmienna )

  7. #7
    naczelny czyściciel Avatar axel
    Dołączył
    Mar 2001
    Mieszka w
    Szczecin
    Postów
    3,881
    Oryginalna wiadomość napisana przez Raf
    Treść maila jest pobierana z jednej zmiennej przez:

    Kod as:
    getURL ("mailto:"+mail+"?subject="+temat+"&body="+tresc);
    no to wysyłasz metodą GET czyli w URL'u, ograniczenie całości do 255 (?) znaków i konieczne encodowanie spacji (i innych znaków specjalnych)

    wyślij POST'em, on nie ma tego ograniczenia
    axel

  8. #8
    totalny świeżak
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    28
    Oryginalna wiadomość napisana przez axel
    ...ograniczenie całości do 255 (?) znaków
    255 - sprawdzalem - tyle właśnie się dołącza maila...


    A teraz tak dałem POST i dalej nie działa więc ponawiam problem (chyba, że coś źle zrobiłem)... AS w buttonioe wygląda tak:

    Kod as:
    on (release) {
        mail = "xxx@yyy.yyy.yy";
        temat = escape("jakis temat");
        getURL ("mailto:"+mail+"?subject="+temat+"&body="+tresc1, "", "POST");
    }

    pozdrawiam i dzieki za PP (pomocne posty)

  9. #9
    naczelny czyściciel Avatar axel
    Dołączył
    Mar 2001
    Mieszka w
    Szczecin
    Postów
    3,881
    przez mailto to się nie uda a POST dotyczył przesyłania danych do skryptu na serwerze
    axel

  10. #10
    totalny świeżak
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    28
    Oryginalna wiadomość napisana przez axel
    przez mailto to się nie uda a POST dotyczył przesyłania danych do skryptu na serwerze
    No się troszkę nie zrozumieliśmy... ale dzieki.... Myślałem, że jest możliwe ominięcie tego dziwnego ograniczenia. A tak swoją drogą to wie ktoś po jaką cholere tak to jest zrobione?

Podobne wątki

  1. ciąg znaków w tablicę
    By contact in forum Dla początkujących
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 12-22-2003, 20:52
  2. Sortowanie-wielkość znaków
    By TRSSam in forum Dla początkujących
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 11-10-2003, 23:00
  3. formularz i kodowanie znaków
    By AlMaKot in forum Actionscript
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 02-26-2003, 04:04
  4. kalkulator-przetworzenie znaków
    By nostro in forum Actionscript
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 12-18-2002, 20:38
  5. Ciąg znaków - jak ?
    By Axe in forum Actionscript
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 12-13-2001, 10:37

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •