Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode.php on line 2958
Lokalizer - jak to zrobić?
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Lokalizer - jak to zrobić?

  1. #1

    Lokalizer - jak to zrobić?

    Witam,
    wlasnie stoje przed "proba" stworzenia wiekszego serwisu, i nachodzi mnie juz pierwsze pytanie jak i czy to jest jakos powiazane z mapa strony (od strony kodowej mi chodzi) robi sie lokalizery to co na mini ponizej, i taki jak mamy na naszym forum.
    Nigdy tego nie robiłem, za jakies linki do artykułów na ten temat lub cokolwiek bede bardzo wdzieczny.

    Głownie chodzi mi o ogólne podejscie do tego tematu nie o jakis gotowy kod zrodlowy.
    pozdrawiam.
    "Aby wpaść na dobry pomysł, najlepiej mieć mnóstwo pomysłów"

  2. #2
    wrzuca wyższy bieg
    Dołączył
    Aug 2004
    Postów
    178
    Witam

    Ja robilem to na tej zasadzie, ze do kazdego przycisku/ tabeli w bazie (to juz zalezy od struktury) przesylalem zmienna w adresie ktora byla nazwa podstrony na ktorej uzytkownik sie znajduje a pozniej to juz tylko echo()............ i dziala

    Pozdrawiam
    Pozdrawiam
    drtone StudioDRT

  3. #3
    A jak w ten sposób uzyskałes zagniezdzoną strukture odnosnikow?

    EDIT:/ jak mozesz to daj link do tego o czym mowisz,

    dzieki i pozdrawiam
    "Aby wpaść na dobry pomysł, najlepiej mieć mnóstwo pomysłów"

  4. #4
    wrzuca wyższy bieg
    Dołączył
    Aug 2004
    Postów
    178
    bylo to o tyle spoko ze zaden odnosnik nie byl zagniezdzony bardziej niz 2 poziomy w dol a calosc opierala sie na wywolaniach typu: index.php?id=link wiec na podstawie zmiennej id moglem zrobic cos takiego o czym piszesz a jak byl jezszcze jeden poziom to dodawalem jeszcze jedna zmienna w stylu:

    $zapytanie_e = "SELECT $lang FROM products where id=$of1 limit 0,1";
    $wykonaj_e = mysql_query ($zapytanie_e);
    while($wiersz=mysql_fetch_array ($wykonaj_e)) {
    echo '
    &raquo; <a class="navi" href="?id='.$id.'&lang='.$lang.'&of1='.$of1.'">'.$ wiersz[$lang].'</a>
    ';

    jak to Ci nie pomoze to moze poszukaj na grupie pl.comp.lang.php tam na pewno znajdziesz rozwiazanie
    Pozdrawiam
    drtone StudioDRT

  5. #5
    totalny świeżak
    Dołączył
    Dec 2014
    Mieszka w
    Netherlands
    Postów
    5

    Lokalizer jak to zrobić

    Witam: mam taką prośbę: ściągnąłem z działu dwonload skin scorpiona i nie wiem jak teraz to zrobić, żeby ten skin był na gg. Może mnie ktoś poinstruować? moja wersja gg to 10.0

Podobne wątki

  1. css html Jak to zrobić?
    By pepe74 in forum Web Developer
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 06-28-2005, 22:22
  2. da się zrobić ? ...
    By w0jt3k in forum Flash start
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 01-27-2005, 18:20
  3. Jak to zrobić
    By Kabziu in forum Actionscript
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 10-24-2002, 14:41
  4. Jak zrobić.
    By szymi in forum Dla początkujących
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 10-15-2002, 22:26
  5. Jak to zrobić ... ?
    By Hmm_xp in forum Dla początkujących
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post / autor: 10-15-2002, 11:32

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •